Bewaren

 
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Twitter Feed

Home Voorbereiding Bezichtigingen

Bezichtigingen; Wat u moet weten,  voordat u naar Spanje gaat.

Bezichtigingen in Spanje

Eerst kijken...dan pas een huis kopen in Spanje!

Het is zeer belangrijk om de door u gewenste woning(en) ter plaatse in Spanje te gaan bekijken. Goede begeleiding hierbij is essentieel om te voorkomen, dat u op grond van verkeerde informatie of onbekendheid van de omgeving en de Spaanse manier van werken een huis gaat kopen in Spanje.


NICLA Property Consultancy biedt u daarom een uitgebreide service om u ter plaatse in Spanje optimaal te kunnen begeleiden bij zowel de bezichtigingen als het aanvragen van hypotheken, de ondertekening van de koopakte en de escritura, het organiseren van eventueel gewenste verbouwingen, etc. In overleg met u worden hierover de nodige afspraken gemaakt, zodat alles geheel naar wens verloopt en u met een goed gevoel een huis in Spanje kunt gaan kopen. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden:


Nieuwbouw woningen in Spanje:

Bij nieuwbouw woningen dient u er rekening mee te houden dat de percelen voor individuele bouw snel verkocht kunnen zijn en dat u snel moet reageren indien u tijdens het bekijken van onze website en de bezichtiging(en) een voor u geschikt perceel ziet. Daarnaast kunnen de woningen in projecten, op de door uw geschikte locatie binnen een project, ook snel verkocht zijn. Naarmate de bouw van een project vordert, stijgen de prijzen. Wij adviseren u dan ook om bij interesse niet te lang te wachten met een aankoopbeslissing. Eenmaal gekocht, blijft uw koopprijs gelijk, ook bij stijgingen van de vraagprijs van de niet verkochte woningen binnen een project.


Bestaande woningen in Spanje:

NICLA Property Consultancy heeft ook bestaande woningen in haar aanbod maar hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat deze snel verkocht kunnen zijn. Mocht u veel interesse hebben in een bestaande woning uit ons aanbod dan kunnen wij deze eventueel, in overleg met de eigenaar en ons kantoor, voor u reserveren indien u binnen korte tijd kunt afreizen naar Spanje om de desbetreffende woning te bekijken. Door de aantrekkelijke woningmarkt in Spanje, is het begrijpelijk dat de eigenaar niet direct enthousiast is om een reservering te geven van enkele weken, daar hij zich hiermee direct buitenspel zet voor eventuele andere gegadigden.


Persoonlijke begeleiding:

WIJ BEGELEIDEN U INDIVIDUEEL EN NIET IN GROEPEN!


Wij laten u alleen zien wat u wilt zien!

Het bezichtingingsprogramma wordt in overleg met u samengesteld, vooraf óf in Spanje tijdens het 1e gesprek op kantoor, waarin nogmaals uw woonwensen worden bekeken.

Wij houden tevens rekening met uw vrije tijd!
Uw bezoek aan NICLA in Spanje

Als u belangstelling heeft voor een woning uit ons aanbod is een persoonlijk bezoek aan deze woning en het gebied noodzakelijk.


Onze brochures met foto’s geven u een indruk van de woning(en), maar het kopen van een woning is en blijft in grote mate een kwestie van gevoel, waarbij het zien met eigen ogen heel belangrijk is - met betrekking tot het aanbod zelf alsook de omgeving waarin het zich bevindt. Een woning kan nog zo mooi zijn, maar veel hangt af van plaatselijke voorzieningen.


Het staat u natuurlijk altijd vrij om ons te bezoeken wanneer u wilt, wij verzoeken u echter vooraf een afspraak met ons te maken zodat er tijd voor u wordt vrijgemaakt in onze agenda en wij u derhalve optimaal van dienst kunnen zijn.


Indien gewenst kunnen wij in overleg met en namens u een geschikte accommodatie reserveren. Daarnaast kunnen wij u ook van dienst zijn met het zoeken naar een geschikte vlucht.


Houdt u er rekening mee dat op zaterdagmiddag en zondag de nieuwbouw projecten gesloten zijn en er derhalve geen bezichtigingen mogelijk zijn. U zou dan de zaterdag of zondag als reisdag kunnen gebruiken.


Hypotheek voor uw Spaanse woning

Wat u mee moet nemen als u naar Spanje gaat:

- een geldig paspoort of identiteitsbewijs (rijbewijs is niet toegestaan);

- uw belastingaanslag van het voorgaande jaar;

- loonstroken of andere inkomstenoverzichten;

- eventuele financiele verplichtingen (zoals bijv. lening, hypotheek,etc.)

- € 3.000,- voor de reservering cq aanbetaling.


Hoe reserveert u een woning:

Als u de gewenste Spaanse woning gevonden heeft, is het gebruikelijk, dat u bij onder-tekening van de koopakte een aanbetaling doet van (meestal) € 3.000,- Hiermee wordt de woning voor u vastgelegd en heeft u de tijd om de betaling van de volgende overeengekomen termijn(en) te organiseren. Indien u vervolgens niet binnen de gestelde periode aan uw eerst volgende betalingsverplichting voldoet, heeft de verkoper het recht de koopovereenkomst te ontbinden zonder terugbetaling van uw reserveringskosten.


Hypotheek voor uw Spaanse woning:

Indien u een financiering voor uw Spaanse woning nodig heeft, bestaat deze meestal uit twee gedeeltes. De Spaanse banken verstrekken een hypotheek tot 60 a 70% van de koopsom. Dit betekent, dat u uit eigen middelen of via een extra financiering nog 30 tot 40% dient bij te dragen. Om een hypotheek bij een Spaanse bank aan te vragen, dient u de volgende documenten te overleggen: een geldig identiteitsbewijs, laatste loonstroken, evt. hypotheek verplichtingen, arbeids-overeenkomst en uw belastingaanslag van het voorgaande jaar.


Annulering bezichtigingsafspraak:

Indien u een afspraak heeft gemaakt voor een bezichtiging, dan wordt hiervoor tijd ingepland zowel in onze agenda als bij de verkopende partij. Uiteraard kan het voorkomen, dat u niet op de geplande afspraak aanwezig kunt zijn. Hiervoor hebben wij ook alle begrip. U dient zich echter te realiseren, dat wij op u rekenen en derhalve andere afspraken rondom uw bezoek plannen. Wij verzoeken u dan ook eventuele annuleringen tijdig (minimaal 24 uur van te voren) aan ons kenbaar te maken, zodat wij de verkopende partij hierover kunnen informeren en een nieuwe afspraak kunnen inplannen.

 

NICLA Property Consultancy, S.L.
Begeleiding in uw eigen taal door professionals!